České dráhy zahájily prodej jízdenek a rezervací na jízdní řád 2022

Cestující v railjetu. Foto: České dráhyCestující v railjetu. Foto: České dráhy

Už lze zakoupit jízdenky a rezervace na vánoční prázdniny a cestování kolem Vánoc a Nového roku.

České dráhy dnes zahájily předprodej jízdenek a rezervací ve svém e-shopu a v mobilní aplikaci Můj vlak na jízdní řád 2022, který začne platit 12. prosince. Cestující si mohou zakoupit vnitrostátní i mezistátní jízdenky.

„V současné době tak lze zakoupit jízdenky a rezervace na vánoční prázdniny a cestování kolem Vánoc a Nového roku. Rezervace na spoje Českých drah lze ode dneška zakoupit také na pokladnách v železničních stanicích,“ uvedly dráhy v tiskové zprávě. Předprodej jízdenek na nový jízdní řád v pokladnách běží již od poloviny října.

Nabídka nicméně ještě není kompletní, do e-shopu a mobilní aplikace ČD budou doplněny rezervace zahraničních dopravců, kteří je spustí v pozdějším termínu, a také některé trasy a spoje, které budou v novém jízdním řádu ovlivněny mimořádně rozsáhlou výlukovou činností.

České dráhy budou v jízdním řádu 2022 vypravovat denně v průměru 6 783 spojů osobní dopravy, z toho bude denně v průměru 478 dálkových vlaků. Vlaky ujedou během budoucího jízdního řádu přibližně 118 milionů kilometrů. Přehled změn v jízdním řádu ČD přinesl deník Zdopravy.cz koncem září.

Tagy České dráhy jízdní řád 2021/2022
45 komentářů