České dráhy začnou prodávat své nejlevnější jízdenky i na pokladnách

Cestující v railjetu. Foto: České dráhyCestující v railjetu. Foto: České dráhy

Cestující Českých drah, kteří neradi nakupují na internetu nebo přes mobilní aplikaci Můj vlak, budou mít brzy přístup k nejlevnějším

Cestující Českých drah, kteří neradi nakupují na internetu nebo přes mobilní aplikaci Můj vlak, budou mít brzy přístup k nejlevnějším jízdenkám, které dopravce nabízí. Jde o takzvané Vázané jízdenky, které jsou jen na konkrétní spoj a jejich počet je omezen.

Změnu oznámily České dráhy v novém Přepravním a tarifním věstníku.  Podle oznámení ve věstníku by měl začít pilotní prodej 1. listopadu, plně pak od změny jízdního řádu.

Vázané jízdenky jsou nejlevnější v nabídce Českých drah, dopravce je používá hlavně pro obsazení míst při nákupu dopředu a v méně vytížených spojí. Pro cestující může jít o dost zásadní úsporu: například v relaci Praha – Brno bývá Vázaná jízdenka za 175 Kč, nejlevnější Flexi stojí 245 korun. Podmínkou je ale na rozdíl od jiných jízdenek cesta přímo vybraným vlakem. Počet míst za takovou cenu bývá omezen, v případě některých relacích bývají k dispozici často i těsně před odjezdem.

České dráhy stále rozšiřují nabídku dynamického jízdného a umožní nově prodej jízdenek vázaných na konkrétní vlak i na pokladnách. Chceme tak vyjít vstříc cestujícím, kteří upřednostní nižší cenu za podmínky, že přesně vědí, kterým vlakem jedou. Tyto jízdenky budou k dispozici hlavně na vlaky mimo špičku, abychom ulevili přeplněným kapacitám ve špičce,“ řekl místopředseda představenstva Českých drah Radek Dvořák.

České dráhy změnily názvy jízdenek letos v únoru. Místo dřívějších typů akční či superkační jsou nově jízdenky Flexi, Flexi zvýhodněná a Vázaná. Cílem bylo podle ČD zjednodušení celého systému nákupu a usnadnění nákupu nejlevnější jízdenky.

Tagy České dráhy Top Vázaná jízdenka
60 komentářů