České dráhy začaly prodávat zvýhodněné jízdenky na vídeňské letiště

Lokomotivy 1216 Taurus rakouských ÖBB, Brno hl.n., zdroj: České dráhyLokomotivy 1216 Taurus rakouských ÖBB, Brno hl.n., zdroj: České dráhy

Všechny spoje jsou s přestupem na vídeňském nádraží.

Jen dva týdny poté, co RegioJet oznámil zahájení provozu vlaků z Česka na vídeňské letiště, začaly nabízet zvýhodněné jízdenky do stejné destinace i České dráhy. V tiskové zprávě oznámily, že se letiště Schwechat stalo po Praze a Ostravě třetím, na které budou nabízet jízdenku Vlak+.

Nová jízdenka vznikla ve spolupráci s rakouskými drahami ÖBB. V nabídce je za ceny od 24 Euro, tedy aktuálně 605 korun. „Je určena pro cesty z Brna na letiště a zpět, má prodlouženou platnost až 30 dní a platí také ve vlacích railjet a EuroCity s přestupem na vídeňském hlavním nádraží. Cestující se tak dostane pohodlně komfortními vlaky až přímo na jedno z největších středoevropských letišť,“ řekl Jiří Ješeta člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu Českých drah.

RegioJet prodává jednosměrnou jízdenku za ceny od 279 korun. Na letiště jedou přímo dva vlaky, ostatní podobně jako Česlé dráhy s přestupem. České dráhy nabídnout více spojů: denně osm párů railjetů. Z Břeclavi je doplňují další čtyři páry vlaků EuroCity. Z nádraží Wien Hauptbahnhof mohou cestující na letiště využít navazující rychlovlaky railjet, které odjíždějí každou půlhodinu, a cesta na letiště jim trvá zhruba čtvrt hodiny. Celá cesta z centra Brna na vídeňské letiště tak trvá přibližně 2 hodiny.

Jízdenky jsou určené pro 2. třídu. Pro cestu na nádraží Flughafen Wien jsou vázané na konkrétní spoj, pro zpáteční cestu lze využít jakýkoliv vlak ve vybraný den. Zpět lze cestovat nejdříve den po cestě tam. Pro děti od 6 let, studenty a seniory jsou zlevněné varianty jízdenky. Děti do 6 let jsou přepravovány zdarma.

Tagy České dráhy Letiště Vídeň VIE železniční spojení na vídeňské letiště
35 komentářů