České dráhy začaly posílat railjet do Německa, zatím bez cestujících

Railjet mezi Brnem a Adamovem u bílovických tunelů. Foto: České dráhyRailjet mezi Brnem a Adamovem u bílovických tunelů. Foto: České dráhy

České dráhy včera poprvé vypravily do Německa netrakční jednotku railjet společně s lokomotivou 1216 rakouských drah ÖBB. Důvodem je zahájení

České dráhy včera poprvé vypravily do Německa netrakční jednotku railjet společně s lokomotivou 1216 rakouských drah ÖBB. Důvodem je zahájení výcviku německých strojvedoucích. Od 4. května by se měly vlaky objevit poprvé na trase Berlín – Praha – Vídeň – Štýrský Hradec.

Podle mluvčí Českých drah Vandy Rajnochové bude souprava zajíždět do Německa kvůli výcviku personálu každý den od pondělí do pátku. Výcvik potrvá až do 3. dubna.

Nový spoj rj256/257 vyrazí poprvé ze Štýrského Hradce 4. května. Bude po letech znamenat obnovení přímého spojení Vídně a Berlína přes Prahu. Jízdenky na nový spoj jsou již v prodeji. Nasazením railjetu dojde k rozšíření počtu spojů mezi Prahou a Berlínem o jeden pár vlaků. Dosud poslední vlak odjíždí z Prahy do Berlína v 16:32.

Vlak začíná ve Štýrském Hradci v 10:26, v Berlíně bude v 21:54. Zpět se vrací v 6:17 z Berlína.

Tagy České dráhy Deutsche Bahn Linka Praha - Berlín ÖBB railjet Top
47 komentářů