České dráhy začaly nově nabízet sdílené jízdenky IN100

Cestující ve vlaku ČD. Pramen: České dráhyCestující ve vlaku ČD. Pramen: České dráhy

V jeden den může jízdenku použít vždy jeden cestující.

České dráhy začaly prodávat dvě nové verze jízdenek IN 100, které slouží k neomezenému cestování vlaky státního dopravce. Nově nabízí i jejich sdílení více osobami. U obou nových nabídek je aplikace nahraná do Virtuální IN Karty v mobilní aplikaci Můj vlak.

Sdílená IN 100 je určena až čtyřem cestujícím a stojí 29 900 Kč, tedy o 8 000 korun více, než základní verze pro jednoho cestujících. Podmínkou je, že čtveřice zapsaná na jízdence necestuje nikdy společně a aplikaci může použít v jeden den vždy jediný cestující.

Například v pracovní dny dojíždí jeden rodič se Sdílenou IN 100 do práce, v sobotu jízdenku využije druhý z rodičů k cestě na nákupy a v neděli dcera vyrazí do kina. Sdílená IN 100 platí ve 2. třídě, v případě využití 1. třídy je možné doplatit jednorázový doplatek u průvodčího nebo využít časový doplatek do 1. třídy,“ popsaly nový produkt České dráhy.

Na podobném principu stojí i nová Virtuální IN Business pro cesty až dvaceti nebo až padesáti zaměstnanci ve firmách. Jízdenka je určena hlavně pro služební cesty zaměstnanců. Podobně jako u Sdílené IN 100 může v jeden den cestovat vždy jen jeden z cestujících zapojených k Virtuální IN Business. Oproti standardní aplikaci IN Business má ta virtuální výhodu v tom, že není nutné předávat si mezi sebou plastovou In Kartu. Ve sdíleném kalendáři má každý přehled o tom, kdy je jízdenka k dispozici a může si ji zarezervovat pro svou cestu. S Virtuální In Business je možné cestovat ve všech vlacích ČD ve 2. i v 1. třídě.

Ceník nových aplikací

Síťová jízdenka Sdílená IN 100 až pro 4 sdílející osoby: 29 990 Kč
Virtuální IN Business až pro 20 sdílejících osob: 39 990 Kč
Virtuální IN Business až pro 50 sdílejících osob: 44 990 Kč

Tagy České dráhy IN 100
52 komentářů