dkv-spojujeme

České dráhy začaly nabízet ve vlacích jedlý hmyz, křupavé červíky a cvrčky

Nabídka občerstvení ve vlaku. Pramen: České dráhyNabídka občerstvení ve vlaku. Pramen: České dráhy

Druhou novinkou je pivní speciál Matylda. Výtěžek z prodeje půjde na opravu stejnojmenné parní lokomotivy.

České dráhy dnes ohlásily novinku v nabídce minibarů, které v dálkových vlacích nabízejí cestujícím občerstvení. Sortiment rozšířily o jedlý hmyz. „Konkrétně to jsou křupaví červíci nebo cvrčci, které jsou plnohodnotným zdrojem bílkovin a pestré škály mikroživin,“ uvedly ČD.

Podle dopravce je jedlý hmyz oblíbený především u sportovců jako zdroj proteinů. Chov hmyzu je prý také mnohem ekologičtější než chov tradičních hospodářských zvířat. Sáček červů nebo cvrčků stojí ve vlaku 115 korun, v nabídce jsou například solení nebo s česnekem.

Druhou novinkou je pivní speciál Matylda z plzeňského pivovaru Proud. Jde o limitovanou sérii piva v plechovkách; výtěžek z prodeje v minibarech půjde na opravu parní lokomotivy 313.432, která má přezdívku Matylda.

Oprava probíhá v muzeu ČD v Lužné u Rakovníka. „Chtěli bychom ji mít kompletně spravenou do konce letošního roku. Po dokončení se lokomotiva vrátí do Olomouce, kde bude provozována při nostalgických jízdách,“ uvedl šéf muzea Marek Plochý.

Služba ČD Minibar nebo prodejní automaty jsou v současném jízdním řádu k dispozici v 217 spojích. Jde o linky Západní expres, Krušnohor, Ostravan, Slovácký expres, Svitava, Vysočina, Rožmberk, Hradečan a Krakonoš (v úseku Praha – Hradec Králové).

Tagy čd minibar České dráhy
160 komentářů