ČD spustily prodej jízdenek na MS v hokeji. Lákají na railjet, pojedou staré vozy B

Vlakem na hokej. Foto: ČDVlakem na hokej. Foto: ČD

České dráhy začaly prodávat speciální balíčky i jízdenky pro hokejové fanoušky, kteří chtějí vyrazit na květnové mistrovství světa v hokeji

České dráhy začaly prodávat speciální balíčky i jízdenky pro hokejové fanoušky, kteří chtějí vyrazit na květnové mistrovství světa v hokeji v Bratislavě.

Zvláštní vlaky pojedou od 10. do 21 . května v celkem v sedmi termínech. Ve směru z Prahy odjede souprava ráno a do Bratislavy přijede kolem poledne. Zpět z Bratislavy se plánuje odjezd krátce před půlnocí a příjezd do Prahy v časných ranních hodinách.

České dráhy už spustily prodej speciálních balíčků na stránkách vlakemnahokej.cz. Zatím na nich chybí jízdní řád.  „Pouze na tomto webu lze zakoupit jízdenky a rezervace, případně lze zakoupit další služby. Částečně jde o nabídku „balíčků“ zahrnujících dopravu a vstup na utkání, částečně je v nabídce pouze doprava, například. pro osoby, které  mají vstupenky zakoupené jinde, nebo kteří se chtějí alespoň vydat do místa šampionátu a fandit v Bratislavě, i když například přímo vstupenku nemají,“ doplnil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Vlak pojede v trase Praha – Pardubice – Brno dol. nádraží – Břeclav – Bratislava a zpět. Při cestě tam bude možný v Česku jen nástup, při cestě zpět pouze výstup.

České dráhy inzerují speciální vlaky s obrázkem railjetu, na něj ale mohou cestující zapomenout. Už podle rezervačního systému je patrné, že na spoje nasadí nejstarší vozy řady B s osmi místy v kupé, pro původní potahy přezdívané koženky. „Vlak bude sestaven z běžných rychlíkových vozů pro rychlost 140 km/h,“ řekl Štáhlavský. Tomu odpovídají právě vozy řady B. Vlak bude mít kapacitu zhruba 900 míst. Podle Šťáhlavského je railjet pouze reklamní nosič.

Tagy České dráhy vlakem na Mistrovství světa v hokeji v Bratislavě
95 komentářů