České dráhy udělají z pronajatých vectronů reklamní lokomotivy na své produkty

Lokomotiva Siemens Vectron v reklamním polepu Českých drah. Foto: ČDLokomotiva Siemens Vectron v reklamním polepu Českých drah. Foto: ČD

Dopravce lokomotivy nasazuje na linku z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště.

První z lokomotiv Siemens Vectron, které si na jaře pronajaly České dráhy, vyjela v novém reklamním polepu. Propagovat bude IN kartu.

První polep získala lokomotiva číslo 193.695-4. Podle mluvčího Českých drah Roberta Pagana dalších pět polepí v příštích týdnech, každá lokomotiva bude mít jinou reklamu. Na skříni lokomotivy se tak objeví reklama na aplikaci Můj vlak nebo Vlakem na výlet, ČD Bike, web cd.cz a také Železnice srdcem.

Pronajaté lokomotivy se objevují v čele rychlíkové linky R18 z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště.

Lokomotivy mají České dráhy pronajaté od společnosti Rolling Stock Lease, aktuálně tak České dráhy provozují 17 lokomotiv Siemens Vectron. Nahrazují lokomotivy řady 371, které nebudou moci být od roku 2022 na lince R18 provozovány kvůli chystanému přepnutí napájecí soustavy v úseku Říkovice – Nedakonice na střídavou 25 kV 50 Hz. Lokomotivy 371 jsou sice dvousystémové, jsou ale stavěny pro stejnosměrné napájení 3 kV a střídavé 15 kV.

Lokomotiva Siemens Vectron v reklamním polepu Českých drah. Foto: ČDLokomotiva Siemens Vectron v reklamním polepu Českých drah. Foto: ČDVectron v polepu Českých drah. Foto: ČD
Tagy České dráhy Siemens Vectron
54 komentářů