České dráhy spustily prodej jízdenek do nočních vlaků k polskému pobřeží Baltu

Železniční stanice Hel. By Travelarz - Own work, CC BY-SA 3.0 pl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44535151Železniční stanice Hel. By Travelarz - Own work, CC BY-SA 3.0 pl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44535151

Směrem k polskému pobřeží Baltu lze využít také pravidelný denní spoj EuroCity Sobieski.

České dráhy zahájily předprodej jízdenek a rezervací na letní sezónní vlaky z Bohumína do polských letovisek u Baltského moře. Sezónní noční vlaky Pirat a Wydmy budou v provozu od 23. června do 3. září, Bohumín spojí s letovisky Kolobřeh, Leba a poloostrovem Hel.

Noční spoj Pirat bude vyjíždět z Bohumína ve 21:18 a přes Poznaň dorazí do Kolobřehu v 8:16. Na zpáteční cestu se vydá ve 20:21, v Bohumíně bude v 7:08. Nabídne cestu v klasických oddílech 1. a 2. třídy.

Noční vlak Wydmy bude z Bohumína odjíždět v 19:14, do stanice Hel na stejnojmenném poloostrově přijede v 7:37. Část vlaku přitom zamíří místo na Hel do letoviska Leba, kam dle jízdního řádu přijede v 7:34.

Zpět z Leby bude vlak vyjíždět v 18:20 a z Helu v 19:00. Spojená souprava pak přijede do Bohumína v 7:43. Tento spoj nabídne místa v oddílech 1. a 2. třídy a v lůžkových vozech polských železnic PKP Intercity.

České dráhy uvádějí, že cena jízdenek ve všech relacích začíná na 578 korunách, na první den provozu e-shop nabízí cenu 699 korun. Jízdenky a rezervace je možné zakoupit v e-shopu ČD a v mezinárodních pokladnách.

Směrem k polskému baltskému pobřeží lze využít také pravidelný denní spoj EuroCity Sobieski, který jezdí z Vídně přes Břeclav, Přerov a Ostravu do Gdaňska, Sopot a Gdyně.

Tagy České dráhy Polsko spojení k Baltskému moři
61 komentářů