České dráhy škrtají v jízdním řádu railjetů mezi Prahou a Rakouskem

ČD railjet ve stanici Wien Hbf, zdroj: České dráhyČD railjet ve stanici Wien Hbf, zdroj: České dráhy

Od stejného data naopak obnoví vlak Metropolitan na vnitrostátním úseku Praha - Brno/Břeclav.

Počínaje pondělím 8. února proškrtají České dráhy s poukazem na „epidemickou situaci“ jízdní řád vlaků railjet, které jezdí z Prahy do Vídně a Štýrského Hradce. Místo dosavadních šesti párů (omezeno už dříve z osmi) budou jezdit jen tři. Na vnitrostátním úseku nahradí zrušené spoje vlaky Metropolitan.

„K omezení přistupujeme po dohodě s Rakouskými spolkovými drahami (ÖBB) kvůli nižšímu počtu cestujících,“ uvedla mluvčí drah Vanda Rajnochová. Z nabídky vypadly spoje railjet s odjezdy z Prahy ve 4:44, 8:44 (od úterý 9. února) a 14:44. Zůstávají tak vlaky s odjezdy z Prahy v 6:44, 10:44 a 16:44.

Na vnitrostátním úseku Praha – Brno/Břeclav dráhy naopak od stejného data obnoví vlak EuroCity Metropolitan. „Mezi Prahou a jižní Moravou tak ČD ve spolupráci s ministerstvem dopravy nadále zajistí dostatečnou nabídku spojů,“ doplnila mluvčí.

Od 8. února budou obnoveny v celé původní trase následující vlaky EC / IC Metropolitan:
– ve směru Praha – Brno – Břeclav – Bratislava – Budapešť: v celé trase pojedou vlaky EC 275 a 279 (Praha – Budapešť) a obnoven bude také vlak IC 575 (Praha – Břeclav). Doposud tyto vlaky nejezdily v úseku Praha hl. n. – Brno hl.  n. / Břeclav.

– ve směru Budapešť – Bratislava – Břeclav – Brno – Praha: v celé trase Budapešť – Praha pojedou vlaky EC 274, 278 a 280. Aktuálně tyto vlaky nejezdí v úseku Břeclav / Brno hl. n. – Praha hl. n.

Podrobnosti jsou na stránkách drah.

Tagy České dráhy omezení dopravy kvůli koronaviru railjet Rakousko
101 komentářů