České dráhy se spojily s Liftagem při řešení mimořádností

Popadané stromy na trati u Hlinska. Ilustrační foto: Drážní inspekcePopadané stromy na trati u Hlinska. Ilustrační foto: Drážní inspekce

Vyúčtování mezi dopravcem a Liftagem proběhne automaticky.

České dráhy se dohodly se společností Liftago na spolupráci při zajištění služeb pro cestující, kteří se do cíle cesty nedostanou včas kvůli mimořádné události na železnici. Dopravce jim zajistí přepravu taxíkem, pokud železniční dopravu přeruší události jako nehody na přejezdech, poruchy na trati nebo srážky s osobami a nelze zajistit jiný druh přepravy.

Díky této spolupráci navíc nebude nutné řešit proplácení cesty, vyúčtování proběhne mezi Liftagem a Českými drahami automaticky, cestující nezaplatí nic. Spolupráci oznámily České dráhy v tiskové zprávě. „Nová spolupráce se společností Liftago má za cíl zvýšit pohodlí a spokojenost cestujících při řešení mimořádností na železnici. Alternativní přeprava se společností Liftago je koncipována tak, aby cestujícím v nečekaných situacích poskytla rychlou a bezproblémovou dopravu do cíle jejich cesty. Díky tomu, že Liftago svými vozy pokrývá velkou část území České republiky, budeme schopni rychleji a efektivněji řešit požadavky cestujících,“ uvedl mluvčí Českých drah Filip Medelský.

Postup pro zajištění dopravy Liftagem

1. Kontaktujte zaměstnance ČD (průvodčí, pokladní nebo přímo Centrální zákaznický servis (CZS) Českých drah) – jakmile dojde k mimořádné události, která znemožní pokračování v cestě vlakem, předejte jim na sebe kontakt a vyčkejte dalších instrukcí.

2. Zajištění přepravy přes Liftago – pokud se nepodaří zajistit jiný druh dopravy a vy se nacházíte v oblasti, kterou Liftago pokrývá (cca 80 % území ČR), CZS za vás objedná přepravu přímo. Informaci o přistavení vozidla a všechny další potřebné informace obdržíte od řidiče taxi. Za přepravu do 1 500 Kč neplatíte nic. Tato částka pokryje většinu standardních cest.

3. Alternativní postup mimo dosah Liftaga – v případě, že se ocitnete mimo dosah služby Liftago, zůstává možnost objednat si taxi tradičním způsobem – po získání takzvaného čísla souhlasu, které vám zajistí průvodčí, pokladní nebo přímo CZS. To je důležité proto, aby vám náklady na přepravu do výše 1500 Kč/auto byly následně Českými drahami proplaceny.

Tagy České dráhy Liftago
41 komentářů