České dráhy rozšířily aplikaci Můj vlak o možnost nákupu SMS jízdenek na MHD

Aplikace Můj vlak a objednání SMS jízdenky. Foto: České dráhyAplikace Můj vlak a objednání SMS jízdenky. Foto: České dráhy

Novinka má cestujícím ušetřit čas na shánění jízdenek v cílové destinaci.

České dráhy rozšířily aplikaci Můj vlak o další funkci, která má ulehčit cestujícím používání veřejné dopravy. Díky poslední aktualizaci si jednoduše zakoupí SMS jízdenky na městskou hromadnou dopravu v šestnácti českých, moravských a slezských městech.

Jízdenky na městskou hromadnou dopravu (MHD) lze pořídit v nově vytvořené sekci e-shop. Dostupné jsou pro města Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Cheb, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Praha, Sokolov, Tábor, Ústí nad Labem, Zlín a Otrokovice. Pořízení jízdenky na MHD je možné také v informacích o detailu vlaku a ve speciální notifikaci, kterou uživatel obdrží před příjezdem do cílové stanice.

Aplikace připraví SMS zprávu k objednání jízdenky na MHD. Sestaví správný tvar podle zvoleného města a typu jízdenky a také předvyplní telefonní číslo. Cestující si pak sám odešle SMS objednávku jízdenky na MHD ze svého telefonu a zhruba do 2 minut obdrží jízdenku na MHD ve formátu SMS zprávy. Cena za službu a za jízdenku MHD je cestujícímu následně naúčtována v jeho účtu za telefon. K využití této služby je potřeba mít číslo u českého mobilního operátora a zároveň u něj mít aktivované prémiové služby.

Úspora času pro cestující

„Naši mobilní aplikaci neustále vyvíjíme a snažíme se tak zákazníkům co nejvíce zjednodušit cestování. Díky nové aktualizací cestujícím usnadníme tzv. první a poslední míli, tedy nejčastěji na cestu z domova na nádraží a dále od vlaku do cíle cesty tam, kde je potřeba popojet městskou hromadnou dopravou,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod.

Podle něj aplikace ušetří zákazníkům čas, který by strávili hledáním toho, jak jízdenku koupit. „Do budoucna plánujeme mobilní aplikaci dále rozšiřovat a cestujícím nabídnout nové možnosti odbavení ‚městskými‘ jízdenkami,“ dodal Ješeta.

Kromě samotného odbavení SMS jízdenkami má aplikace Můj vlak ještě další funkci pro cestování prostředky MHD. V detailu stanic zobrazuje kromě vlakových přípojů také odjezdy návazných spojů MHD a případně i autobusů.

Tagy České dráhy Můj vlak sms jízdenky
67 komentářů