České dráhy rozšíří spojení mezi Prahou a Berlínem, na sezónu nabídnou o jeden pár vlaků navíc

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Českých drah v Drážďanech. Foto: České dráhyLokomotiva Siemens Vectron v barvách Českých drah v Drážďanech. Foto: České dráhy

Nové spoje jsou zatím v plánu jen na letní sezónu.

České dráhy rozšíří na letní sezónu provoz vlaků mezi Prahou a Berlínem. Od 10. června budou jezdit vlaky večer z Prahy s příjezdem do Berlína po půlnoci, z Berlína přidají spoj s odjezdem po půlnoci a brzkým příjezdem do Prahy.

Nové spoje jsou již v prodeji v rezervačním systému Českých drah, jako první na nové spojení upozornil účet Jedemevlakem na sociální síti X. Start nového spojení potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Dosud z Prahy odjíždí poslední vlak do Berlína již v 16:28, od dubna ještě o hodinu později. Nyní pojede nově ještě jako EC 258 ve 20:28, v Berlíně bude v 1:12 na hlavním nádraží. Zůstává současně provoz nočního vlaku, který z Prahy jede ve 3:12.

Ve směru z Berlína bude vlak odjíždět v 00:36, v Praze bude v 5:24. Podle rezervačního systému bude na nových spojích nasazená standardní souprava, která na vlacích EC Berliner jezdí, naplánovaných je devět vozů. V nabídce bude i jídelní vůz. Provoz je zatím naplánován do 19. září. Vlaky budou standardně zastavovat v Ústí nad Labem, Děčíně, Bad Schandau a Drážďanech.

Železniční spojení mezi oběma městy od příštího týdne rozšíří také noční vlak European Sleeper. Plány na spojení německého a českého hlavního města měl také RegioJet, který ale zatím start kvůli kapacitě trati odložil.

Tagy Berliner České dráhy Praha - Berlín
59 komentářů