České dráhy prodlouží spoj z Prahy do Hamburku až na dánské hranice

Vlak EC Berliner. Foto České dráhyVlak EC Berliner. Foto České dráhy

Flensburg se stane nejsevernějším místem, kam jezdí vlaky Českých drah.

České dráhy s červnovou změnou jízdního řádu prodlouží vlak EC 174/175 Berliner až Flensburgu. Město na německo-dánské hranici tak bude nově nejsevernějším bodem, kam vlaky Českých drah zajíždí. Dosud je to Kiel.

„V kooperaci s našimi zahraničními partnery se snažíme průběžně rozšiřovat nabídku atraktivních spojení. Od června tak pojede přímý vlak Českých drah do severoněmeckého Flensburgu, který je vyhledávanou turistickou destinací a představuje bránu pro cesty po železnici do Dánska a Skandinávie,“ říká Petr Vondráček, ředitel odboru obchodu osobní dopravy Českých drah.

Vlak pojede poprvé v neděli 12. června z Prahy v 10:25 hod. a do Flensburgu přijede večer v 19:07 hod. Opačným směrem bude jezdit od pondělí 13. června. Plánovaný odjezd z Flensburgu je v 8:31 hod. a do Prahy přijede v 17:35 hod. Spoj EC 174/175 Berliner nově zastaví na severu Německa také ve městech Schleswig, Rendsburg a Neumünster. Pro toto spojení budou v nabídce cenově výhodné Včasné jízdenky Evropa. Nejlevnější jízdenka vychází na 1 260 Kč. Půjde o standardní soupravu nasazovanou na EC Berliner včetně restauračního vozu nebo oddílem pro přepravu jízdních kol.

České dráhy nabízejí v jízdním řádu 2022 přímé vlakové spojení do Německa, Polska, na Slovensko, do Maďarska, Rakouska a Švýcarska. Denně zajišťují vlaky Českých drah přímé spojení do více než 130 zahraničních destinací. Do dalších míst lze cestovat s přestupem na spoje zahraničních partnerů. Včasné jízdenky Evropa lze využít i pro cesty na Slovensko, do Chorvatska, Slovinska, Maďarska, Polska, Rakouska, Švýcarska, Lucemburska, Belgie, Nizozemí nebo Dánska.

Tagy Berliner České dráhy Deutsche Bahn Včasná jízdenka Evropa
53 komentářů