České dráhy prodají železniční polikliniky

Železniční poliklinika, Praha, Italská ulice. Autor: Palickap – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56459471Železniční poliklinika, Praha, Italská ulice. Autor: Palickap – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56459471

Polikliniky v šesti městech získá zájemce, který nabídne nejvyšší cenu.

České dráhy se zbaví dalšího majetku, který označují za nepotřebný. Tentokrát jde o šestici železničních poliklinik; záměr jejich prodeje už schválilo představenstvo. Deníku Zdopravy.cz to potvrdil mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

„České dráhy upřednostňují zaměření na svůj hlavní předmět podnikání, kterým je železniční přeprava, a plánují postupné omezování činností v jiných odvětvích,“ sdělil Šťáhlavský. Představenstvo ČD schválilo záměr prodeje části závodu Železničního zdravotnictví. Stát se tak má prostřednictvím výběrového řízení, kde bude preferován zájemce s nejvyšší nabídkou.

„Tento zájemce by měl rovněž pokračovat v poskytování pracovně-lékařských služeb a specializovaných lékařských vyšetření zaměstnancům ČD ve stávajících zdravotnických zařízeních, umístěných v klíčových železničních uzlech,“ doplnil Šťáhlavský.

České dráhy vlastní polikliniky v Ostravě, Olomouci, Praze, Nymburku, České Třebové a Plzni. Aktuálním nájemcem a provozovatelem zařízení je firma Agel (její dcera Dopravní zdravotnictví).

Předložení návrhu na prodej železničních poliklinik do konce roku 2024 je podle informací deníku Zdopravy.cz také součástí systému odměn pro šéfa drah Michala Krapince. Stejně tak by měl předložit řešení nového sídla společnosti.

Tagy České dráhy železniční polikliniky
102 komentářů