České dráhy snížily standard u části rychlíků Praha – Brno

InterPanter, Brno hlavní nádraží, foto: České dráhyInterPanter, Brno hlavní nádraží, foto: České dráhy

České dráhy nasadily dočasně  od 1. října soupravy nižší  kvality u části rychlíků Praha – Česká Třebová – Brno. Důvodem

České dráhy nasadily dočasně  od 1. října soupravy nižší  kvality u části rychlíků Praha – Česká Třebová – Brno. Důvodem jsou vyvazovací opravy jednotek InterPanter, které na tyto spoje jinak nasazují.

Opatření se týká rychlíků 860,861, 870, 863, 866,873 a 876, kde České dráhy původně garantovaly například klimatizaci, nízkopodlažní nástup nebo připojení k internetu. „Je to z důvodu postupných vyvazovacích oprav jednotek Interpanter, kdy místo nich počítáme s dočasným nasazením klasických souprav,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

České dráhy na vybrané rychlíky nasadily klasické soupravy složené z vozů řady B po přečalounění. Nárok na kompenzaci cestující nemají,  v jízdním řádu už nově na změnu upozorňují.

Podle přepravních podmínek ČD poskytují za nesplnění některých standardů jednorázovou kompenzaci ve výši 30 korun, pokud chybí například garantované přípojky na 230 V a cestující se prokazuje platnou místenkou do takového vozu nebo pokud není ve voze funkční klimatizace. Kompenzace platí v případě vlaků kategorie rychlík a výše. Odškodnění lze použít pro další nákup u Českých drah nebo pro útratu v jídelním či bistro voze.

Text byl aktualizován ve 13:45 o nové informace, titulek byl změněn. 

Tagy České dráhy InterPanter Top
123 komentářů