České dráhy obsadily páté místo v představenstvu, do firmy nastoupí manažer z letiště

Vectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhyVectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhy

Petr Pavelec je novým členem představenstva Českých drah. Po více než roce je tak představenstvo státního dopravce kompletní a má

Petr Pavelec je novým členem představenstva Českých drah. Po více než roce je tak představenstvo státního dopravce kompletní a má všech pět členů.

Pavelce dnes zvolila do funkce dozorčí rada., potvrdil mluvčí Českých drah Radek Joklík. Čtyřicetiletý právník působil do ledna loňského roku v představenstvu Letiště Praha, kde zodpovídal za oblast rozvoje, investic, právní podpory a centrálního nákupu a logistiky. Na letišti působil od roku 2014, nejdříve v Českém aeroholdingu. Do státní firmy přešel z advokátní kanceláře White & Case.

Petr Pavelec. Foto: Letiště Praha

Petr Pavelec. Foto: Letiště Praha

Pan doktor Pavelec je zkušený manažer se širokým rozhledem v oblastech práva, korporátních záležitostí, nákupu, investic a developmentu. V představenstvu bude mít na starost úsek správy majetku,“ řekl předseda dozorčí rady Pavel Kysilka.

Na jeho post nebylo vypsáno výběrové řízení jako v případě předchozího výběru. Pavelec přichází z firmy, která státu poslední roky generuje miliardy korun na dividendách. Za jeho působení na letišti došlo k výraznému růstu nejen počtu cestujících, ale i ziskovosti. „Své rozsáhlé zkušenosti ze soukromého sektoru úspěšně aplikoval ve prospěch státního podniku,“ zhodnotil jeho působení na letišti bývalý člen dozorčí rady Českého aeroholdingu Michal Požár.

Představenstvo Českých drah se naposledy měnilo v září, kdy dozorčí rada zvolila Václava Nebeského a Michala Krause.

Tagy České dráhy Petr Pavelec představenstvo Českých drah
15 komentářů