České dráhy i během nákazy obhájily rating dva stupně od spekulativního pásma

Logo České dráhy, Národní dopravce. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLogo České dráhy, Národní dopravce. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Rating má vliv na to, na jaké úroky se mohou České dráhy s dluhy přes 30 miliard korun dostat.

Dobrá zpráva pro České dráhy aktuálně přišla od společnosti Moody’s. Dráhy obhájily rating na úrovni Baa2, tedy dva stupně od spekulativního pásma. Rating má stabilní výhled. Dráhy hodnocení zveřejnily na twitteru a svých stránkách.

Analytici ve zprávě, která byla zveřejněna dnes, zmiňují silnou pozici Českých drah na trhu, dobrou předvídatelnost tržeb díky uzavřeným dlouhodobým smlouvám s objednateli veřejné dopravy i nastavená opatření firmy, která mají za cíl snížit dopady pandemie koronaviru.

„I přes složitou situaci, způsobenou pandemií, jsme obhájili rating. To je jasný signál pro investory a zároveň zpětná vazba pro management společnosti. Je to potvrzení mandátu ze strany věřitelů, mandátu na implementaci nevyhnutelných změn pro budoucnost národního dopravce,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik.

České dráhy se na stupeň Baa2 dostaly v roce 2016, v letech 2014 a 2015 byly na okraji spekulativního pásma s ratingem Baa3. Rating má vliv na to, na jaké úroky se mohou České dráhy s dluhy kolem 40 miliard korun dostat.

Tagy České dráhy Moody´s rating
23 komentářů