České dráhy nasadí TRAXX kvůli testování na Západní expresy

Lokomotivy Bombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo na železničním zkušebním okruhu ve Velimi. Foto: ČD CargoLokomotivy Bombardier TRAXX MS3 v barvách ČD Cargo na železničním zkušebním okruhu ve Velimi. Foto: ČD Cargo

V čele vlaků Českých drah se letos poprvé v létě objeví lokomotivy Bombardier TRAXX MS3. České dráhy je si je

V čele vlaků Českých drah se letos poprvé v létě objeví lokomotivy Bombardier TRAXX MS3. České dráhy je si je půjčí od společnosti Bombardier v rámci testování dodávek lokomotiv pro ČD Cargo.

Podle podmínek kontraktu výrobce a ČD Cargo musí ve zkušebním provozu nové lokomotivy najezdit i deset tisíc kilometrů v osobní dopravě. „Ke zkušebním jízdám přistoupíme podle potřeb Bombardieru a ČD Cargo. Předpokládáme, že by se mohly uskutečnit v druhé polovině srpna na trati Praha – Plzeň – Cheb, kde obslouží až dva páry spojů Západní expres denně s denním průměrným během více než 900 kilometrů,“ řekla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

ČD Cargo si u Bombardieru objednalo celkem deset lokomotiv řady 388. Mají za sebou několik týdnů testování a zkoušek na zkušebním okruhu ve Velimi.

ČD Cargo je prvním zákazníkem v Česku, který si pořídil lokomotivy řady MS3. Lokomotivy budou moci jezdit v tuzemsku a ve všech okolních státech a Maďarsku, přičemž tento soubor zemí lze podle carga ještě rozšířit o Slovinsko a Chorvatsko. Součástí výbavy je evropský zabezpečovač ETCS, kamerový systém nebo komunikační systém GSM-R.

Druhým zákazníkem těchto lokomotiv v Česku bude RegioJet, server Railcolornews zveřejnil tento týden snímek první vyrobené lokomotivy ve žlutých barvách dopravce.

https://www.instagram.com/p/CB0uM_yDNAT/

Tagy bombardier Bombardier TRAXX MS3 ČD Cargo České dráhy Top
29 komentářů