České dráhy na jeden den změní pravidla skupinové jízdenky, bude platit bez rozdílu věku

Cestující v Židlochovicích. Foto: České dráhyCestující v Židlochovicích. Foto: České dráhy

Na jeden den může víkendovou jízdenku využít až pět dospělých.

České dráhy u příležitosti oslav Dne železnice jako tradičně na jeden den změní pravidla svých Skupinových víkendových jízdenek. Výjimečně budou zítra (sobota 18. září) platit až pro pět osob bez omezení věku.

Skupinové víkendové jízdenky obvykle platí pro pět osob, z nichž nejvýše dvě mohou být starší 15 let. Tuto sobotu je však budou moci využít skupiny až pěti dospělých. Díky tomu cestující ušetří na jízdném nemalé částky a ty pak můžou využít jinde během výletu.

Skupinová víkendová jízdenka (celosíťová) platí ve 2. třídě všech vlaků Českých drah a stojí 699 korun. Pro cestu povinně místenkovými vlaky je potřeba dokoupit rezervace. Pokud Skupinovou víkendovou jízdenku využije například pětičlenná skupina přátel k cestě z Brna do Prahy a zpět, jízda jedním směrem vyjde každého ze skupiny na 70 korun.

Bez věkového omezení lze tento den využít i regionální varianty Skupinové víkendové jízdenky. Naplánovat se tak dají malebné výlety do přírody či za památkami, které jsou na dosah vlakem. Například cesta z Prahy do Kutné Hory a zpět vyjde pětičlennou skupinu dospělých na 329 korun, tedy 33 korun na osobu jedním směrem. Oproti běžným tarifním nabídkám tak zákazníci ušetří výraznou část jízdného v řádu stokorun.

Skupinové víkendové jízdenky jsou v prodeji u pokladních přepážek ČD, v e-shopu a v mobilní aplikaci Můj vlak. Při cestě ze zastávek bez pokladních přepážek ČD si je můžou cestující zakoupit i u vlakového personálu ČD.

Tagy České dráhy skupinová víkendová jízdenka
14 komentářů