České dráhy mění personálního ředitele, místo Veselého přichází Schwarzová

Pendolino Českých drah u Chocně. Foto: České dráhyPendolino Českých drah u Chocně. Foto: České dráhy

Ve vedení Českých drah dochází k další velké změně. Na post personální ředitelky nastoupí od června Soňa Schwarzová, která vystřídá

Ve vedení Českých drah dochází k další velké změně. Na post personální ředitelky nastoupí od června Soňa Schwarzová, která vystřídá dlouholetého personálního šéfa Českých drah Iva Veselého.

Změnu včera schválilo představenstvo Českých drah, které oficiálně Veselého odvolalo z funkce. Jmenování Schwarzové potvrdil mluvčí firmy Radek Joklík. Firma oficiálně důvody odvolání Veselého nekomentovala, podle informací deníku Zdopravy.cz je to především kvůli věku: Veselý mohl už před několika lety odejít do důchodu.

Veselý je personálním ředitelem Českých drah od nástupu Dalibora Zeleného v roce 2013, před tím působil u ČD Cargo a dříve také u Českých drah. Zelenému tehdy podepsal v pracovní smlouvě konkurenční doložku, kterou mu pak dopravce odmítl vyplatit. Zelený pak spor u soudu o doložku prohrál.

Soňa Schwarzová studovala andragogiku a personální management na Karlově univerzitě a na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. V oblasti lidských zdrojů má podle Joklíka dlouholeté zkušenosti, působila ve vysokých manažerských funkcích, například v Société Génerale v Paříži, v Komerční bance a naposledy v pojišťovně NN Česká republika.

Schwarzová přichází v době, kdy České dráhy, podobně jako většina firem, bojuje s nedostatkem lidí. Pod personálního ředitele spadá také kolektivní vyjednávání s odboráři. Skupina České dráhy zaměstnává přes 23 tisíc lidí.

Tagy České dráhy Ivo Veselý Soňa Schwarzová
7 komentářů