České dráhy mají po devíti měsících v provozu opět všechny push-pully

Nehoda na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Foto: Policie ČRNehoda na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Foto: Policie ČR

Provoz se vrací k původně plánovaným pěti soupravám.

České dráhy dnes po opravě vrátily do provozu přes devět měsíců odstavenou soupravu push-pull. O soupravu přišly loni v srpnu při nehodě na přejezdu ve Frýdku-Místku. Všech pět dvoupodlažních souprav jezdí mezi Ostravou a Frýdlantem nad Ostravicí a Frenštátem pod Radhoštěm na lince S6.

O návratu soupravy informovala mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. „Po opravě ve výrobním závodě nyní České dráhy celou třívozovou patrovou soupravu vrací do provozu na její kmenové trati Ostrava – Frýdlant nad Ostravicí / Frenštát pod Radhoštěm,“ uvedla Rajnochová.

České dráhy soupravy nasadily do provozu v prosinci 2021. K nehodě došlo 10. srpna 2022 ještě ve zkušebním provozu, řidič kamionu nerespektoval výstražná světla na přejezdu a došlo ke střetu vlaku s nákladním autem. Při nehodě byly poškozeny všechny tři vozy i lokomotiva.

Kvůli poškozené soupravě musely České dráhy na linku nasazovat staré původní soupravy.

Nehoda na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Foto: Policie ČRNehoda na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Foto: Policie ČRNehoda na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku. Foto: Policie ČRSouprava push-pull dopravce České dráhy (ČD) ve stanici Ostrava střed.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýSouprava push-pull dopravce České dráhy (ČD) na zastávce  Ostrava-Stodolní na trati Ostrava - Frýdek-Místek. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýSouprava push-pull ve stanici Ostrava střed na trati Ostrava - Frýdek-Místek.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýSouprava push-pull dopravce České dráhy (ČD) ve stanici Ostrava hlavní nádraží.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýSouprava push-pull dopravce České dráhy (ČD) ve stanici Ostrava hlavní nádraží.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýSouprava push-pull dopravce České dráhy (ČD) ve stanici Ostrava hlavní nádraží.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýPush-pull souprava v Paskově. Foto: Michal Málek  / České dráhyDvoupodlažní push-pull souprava. Pramen: Škoda TransportationSouprava push-pull na trati Ostrava - Frýdek-Místek. Foto: Michal Málek / České dráhy
Tagy nehoda na přejezdu push-pull push-pull soupravy S6 Škoda Group
63 komentářů