České dráhy dnes obnoví provoz přímých vozů mezi Prahou a Curychem

Lůžkový vůz. Foto: JLVLůžkový vůz. Foto: JLV

Před epidemií jel přímý vůz ČD naposledy do Švýcarska loni v polovině září.

České dráhy po nucené covidové pauze obnovují provoz přímého lůžkového vozu mezi Prahou a Curychem. Vůz vyjede poprvé po řadě měsíců z pražského Hlavního nádraží na Jižním expresu dnes v 17:58 (z Holešovic v 17:44). V Curychu je ráno v 8:20.

Před epidemií jel přímý vůz ČD naposledy do Švýcarska loni v polovině září. Vůz jede přes Linec, Salcburk, Innsbruck, Feldkirch a Buchs. České dráhy jej na tuto trasu přesměrovaly koncem roku 2016 po velké redukci nočních vlaků v Německu, původně jezdil severní trasou přes Drážďany.

Lužkové vozy WLABmz, foto: České dráhy

Lužkové vozy WLABmz, foto: České dráhy

Návrat tohoto severního spojení přitom není vyloučen, České dráhy mají zavedení nočního spoje Praha – Drážďany – Basilej – Curych zapsané ve své nové strategii do roku 2030. „Získáme nové zákazníky například v Německu a Švýcarsku a ekonomický přínos ze zapojení do evropské sítě nočních vlaků,“ uvádějí dráhy, na podrobnosti jsou ale skoupé. Není tak například jasné, od kdy nový spoj začne jezdit či zda nahradí právě přímý vůz z Prahy do Curychu přes České Budějovice a Linec.

Tagy České dráhy lůžkové vozy obnovení provozu po pandemii koronaviru Praha - Curych
36 komentářů