České dráhy chystají nové opravárenské centrum na RegioPantery v Plzni

RegioPanter pro Plzeňský kraj. Foto: České dráhyRegioPanter pro Plzeňský kraj. Foto: České dráhy

České dráhy chtějí vybudovat do dvou let nové opravárenské centrum v Plzni, které bude sloužit zejména jako zázemí pro servis

České dráhy chtějí vybudovat do dvou let nové opravárenské centrum v Plzni, které bude sloužit zejména jako zázemí pro servis a údržbu elektrických jednotek řady 650.

Na stavbu nové haly už vypsaly České dráhy veřejnou soutěž. Dopravce předpokládá, že stavba bude hotová do 18 měsíců po podpisu smlouvy. „Opravárenské centrum bude tvořit hala se 4 kolejemi o délce 100 metrů a dílny pro opravy komponentů železničních kolejových vozidel,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Podle něj jde o rozšíření stávajícího zázemí, nové zázemí bude situováno v areálu Českých drah v Oblastním centru údržby Západ v Plzni. S jakými náklady na stavbu počítají nechtějí České dráhy uvést. „Jedná se rozšíření opravárenských kapacit v návaznosti na již pořízené jednotky 650 na Horažďovice a nově pořizované jednotky pro linky P1 a P2,“ dodal Joklík. Termín podání nabídek je do 10. února.

České dráhy už nasazují RegioPantery na linku P1 z Plzně do Horažďovic, nasadí je také na linku P2 z Berouna přes Plzeň do Klatov.

Tagy České dráhy opravárenské centrum Plzeň Plzeňský kraj RegioPanter
96 komentářů