Česká Lípa má novou lávku přes průtah městem, propojila Kopeček a Svárov

Nová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká LípaNová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká Lípa

Lávku čeká ještě dočasné uzavření kvůli položení izolace, čeká se na dny s vyšší teplotou.

Obyvatelé České Lípy mají novou možnost, jak bezpečně překonat silnici I/9, která dlouhodobě dělí město na dvě poloviny. Mezi Svárovem a Kopečkem na jihu města vznikla nová lávka pro pěší a cyklisty. Město za ni zaplatilo 27 milionů korun.

K otevření došlo včera. Lávku čeká ještě jedna úprava – aplikace pochozí izolace. „Aplikace se provede, až to počasí dovolí. Musí být stálá teplota i v noci vyšší než pět stupňů Celsia,“ vysvětlilo město na svém facebookovém profilu.

Lávka vznikla na základě projektu společnosti Vaner. Zakázku na stavbu získala společnost VIAMONT Servis za 27,3 milionu korun. Termín dokončení zvládla podle smlouvy. Původní odhady na cenu lávky byly poloviční, cena výrazně stoupla kvůli dražší oceli.

Nová lávka je 60 metrů dlouhá a čtyři metry široká. Na lávku navazují chodníky včetně veřejného osvětlení. Na straně Kopečku lávka začíná v ulici U Kola v křižovatce se Zimní ulicí, na straně Svárova končí na louce u hasičské zbrojnice, odkud lze místní cestou dojít až do ulice Karla Poláčka.

Nová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká LípaNová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká LípaNová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká LípaNová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká LípaNová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Město Česká LípaNová lávka pro pěší a cyklisty v České Lípě. Foto: Viamont Servis
Tagy česká lípa I/9 lávka Viamont servis
10 komentářů