Černá série pokračuje: Lokálka se srazila s nákladním vlakem, jsou zranění

Motorový vůz 810 po srážce na trati Čáslav - Třemošná. Foto: HZS Pardubického krajeMotorový vůz 810 po srážce na trati Čáslav - Třemošná. Foto: HZS Pardubického kraje

Únorová černá série mimořádných událostí na železnici nebere konce ani v březnu. Po sérii několika nedovolených projetí návěstidla bez následků

Únorová černá série mimořádných událostí na železnici nebere konce ani v březnu. Po sérii několika nedovolených projetí návěstidla bez následků dnes bohužel došlo i ke zranění cestujících. Na trati Čáslav – Třemošnice se dnes ve 12:23 srazila lokálka řady 810 Českých drah s nákladním manipulačním vlakem ČD Cargo v čele s lokomotivou 742.

Nehoda se stala v úseku mezi Žleby a Ronovem nad Doubravou. „Zahajujeme vlastní šetření této události,“ uvedl šéf Drážní inspekce Jan Kučera. České dráhy původně uváděly až 12 zraněných, Drážní inspekce později (17:12) číslo upřesnila na pět s tím, že jedno zranění je těžké. Jde o otevřenou zlomeninu. Ve vlaku cestovalo 15 lidí. Celková škoda byla odhadnuta na 1,55 milionu korun (1,5 milionu osobní vlak, 50 tisíc manipulační vlak).

V tuto chvíli nelze vyloučit, že k nehodě došlo v důsledku lidské chyby,“ doplnil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Podle Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje na místě zasahoval i vrtulník. Doprava na trati byla zastavena, místo vlaků jezdily autobusy. Provoz na trati byl obnoven v 16.49.

Nehoda přinesla i premiéru Českých drah ve využívání sociálních sítí v případě nehody. Generální ředitel Miroslav Kupec se na twitteru cestujícím omluvil.

Tagy drážní inspekce nehoda Top
239 komentářů