Cenová válka aerolinek ve Vídni má první oběť. Level končí

Airbus A321 společnosti LEVEL ve Vídni. Foto: Letiště VídeňAirbus A321 společnosti LEVEL ve Vídni. Foto: Letiště Vídeň

Letecká skupina International Airlines Group končí se svým rakouským nízkonákladovým experimentem. Firma se rozhodla poslat do insolvence společnost Level Europe,

Letecká skupina International Airlines Group končí se svým rakouským nízkonákladovým experimentem. Firma se rozhodla poslat do insolvence společnost Level Europe, která má šest Airbusů A320 ve Vídni. Firma to oznámila v prohlášení na svých stránkách.

Level Europe létá od roku 2018 z Vídně do řady evropských destinací, začínal pod licencí společnosti Anisec. Příchod dopravce tehdy přiostřil začínající konkurenční boj dopravců ve Vídni, který živí stále hlavně Wizz Air a Ryanair. I proto jsou dva roky letenky z Vídně po Evropě ve většině případů výrazně levnější než z jiných měst. Konec Level Europe neznamená konec značky Level, která se zaměřuje na dálkové lety.

Konec se dotkne zhruba 240 lidí, nejvíce ve Vídni.

S negativními dopady šíření koronaviru se nyní potýkají letecké společnosti po celém světě. Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA) předpokládá, že osobní letecká přeprava se na úroveň z období před příchodem koronavirové krize vrátí nejdříve v roce 2023.

Tagy Anisec Level
15 komentářů