ČD zrušily nabídku ČD Advent, levné jízdenky na vánoční trhy nezmizely

Drážďanský adventní trh Striezelmarkt. Foto: dresden.infoDrážďanský adventní trh Striezelmarkt. Foto: dresden.info

Z nabídky Českých drah zmizela po několika letech nabídka pro zvýhodněné cesty na vánoční trhy v okolních zemích ČD Tip

Z nabídky Českých drah zmizela po několika letech nabídka pro zvýhodněné cesty na vánoční trhy v okolních zemích ČD Tip Advent. Se změnou musí počítat i někteří cestující, kteří na cestách do Drážďan využívali jízdenku Labe – Elbe Ticket.

Pro cesty do zahraničí včetně nadcházejícího předvánočního času jsou v současnosti určeny a promovány Včasné jízdenky Evropa,“ potvrdil mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský.

ČD Tip Advent znamenaly jízdenky čistě na prosinec na adventní trhy v okolních zemích. Například zpáteční jízdenka z Prahy do Drážďan stála 472 Kč, nově stojí nejlevnější zpáteční 476 Kč.

Státní slevy ve veřejné dopravě zlevnily výrazně jízdenky na trhy pro děti, studenty a seniory. Jízdenka jedním směrem tak vyjde z Prahy do Drážďan od 100 korun, do Vídně od 153 korun a do Bratislavy od 129 korun.

Změnou prošla nepatrně i možnost jet na vánoční trhy do Drážďan kombinací jízdenky Českých drah a jízdenky Labe-Elbe, která je společnou nabídkou dopravních systému v Ústeckém kraji a drážďanského dopravního svazu VVO. Letos lze koupit pouze na území Ústeckého kraje, nikoliv už například v Praze. Je možné ji ještě koupit také ve vlaku, ale pouze s přirážkou 40 Kč.

I letos mají České dráhy pro cesty do Saska na trhy speciální vlaky. O víkendech lze pro cestu z Ústí nad Labem a Děčína do Drážďan využít i zvláštní spěšné vlaky Vánoční kometa, z Ústí nad Labem odjíždí v 9:16 a z Děčína v 9:36 s příjezdem do Drážďan v 10:21. Zpět se vrací z Drážďan v 15:35 s příjezdem do Děčína v 16:18 a do Ústí nad Labem v 16:37.

Tagy České dráhy jízdenka Labe - Elbe jízdenky na adventní trhy
18 komentářů