ČD testovaly v Praze výhybku, závada následně ochromila provoz. Vlaky nabraly dlouhá zpoždění

Zaplněné odstavné nádraží v Praze během omezení provozu. Foto: ČDZaplněné odstavné nádraží v Praze během omezení provozu. Foto: ČD

K problému došlo na Odstavném nádraží Jih. Vlaky směrem na Pardubice měly i hodinová zpoždění.

Porucha na zabezpečovacím zařízení ochromila ve středu dopoledne železniční provoz v Praze. „Vlivem technické závady na výhybkách na odstavném nádraží v Praze může docházet ke zpoždění vybraných vlaků dálkové dopravy o 10-30 minut,“ uvedly na webu České dráhy.

Jejich mluvčí Filip Medelský následně pro Zdopravy.cz upřesnil, že závada je skutečně na infrastruktuře dopravce, nikoliv Správy železnic. „Na Odstavném nádraží Jih probíhala zkouška výhybek, následný problém omezil dopravu,“ popsal Medelský.

ČD počítaly s plným obnovením provozu v 11:30, nakonec se to podařilo dříve. „Kolegům se podařilo zprovoznit dostatečný počet výhybek, ke zpožděním by už nemělo docházet,“ upřesnil v 10:20 Medelský.

Vlaky tak pokračovaly dále opožděně. Cestující si ovšem stěžovali, že zpoždění rozhodně nebyla jen půlhodinová, jak dopravce uváděl.

Zpoždění směrem na Pardubice a dál jsou hodinová. Čekajícím cestujícím na hlavním nádraží v Praze opět chybějí informace, případně jsou lživé. Například, že vlak Railjet, který z Prahy vyjíždí do Vídně a Grazu, prý vyjede později kvůli zpoždění v zahraničí„, uvedla čtenářka deníku Zdopravy.cz.

Tagy České dráhy mimořádná událost Odstavné nádraží Jih praha
94 komentářů