ČD převzaly první dva nové RegioPantery pro Jihočeský kraj

Nové jednotky RegioPanter pro Jihočeský kraj. Pramen: České dráhyNové jednotky RegioPanter pro Jihočeský kraj. Pramen: České dráhy

Všechny vlaky mají být postupně dodány do konce pololetí. Tím se počet těchto jednotek v regionu zvýší na 14.

České dráhy dnes v Plzni převzaly od Škody Transportation první dvě nové elektrické jednotky RegioPanter (650.216 a 650.217) pro Jihočeský kraj z deseti objednaných.

„Nové soupravy přepravíme ještě dnes do provozní jednotky v Českých Budějovicích, kde proběhne zaškolení strojvedoucích a dalších zaměstnanců. Ještě v průběhu února plánujeme jejich pravidelné nasazení na regionální vlaky z Českých Budějovic do Strakonic,“ řekl náměstek šéfa ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta.

Podle zástupců drah i Jihočeského kraje se nasazením jednotek skokově zvýší kvalita vozového parku v regionu. „Průběžně tento typ vylepšujeme, takže na jih Čech zamíří soupravy s novými řídicím systémem a trakčním pohonem, který je úspornější a bezpečnější. Také podvozky mají vylepšený chod a vlak je pohodlnější,“ doplnil prezident Škody Petr Brzezina.

Jednotky mají například klimatizaci, wifi, elektrické zásuvky 230 V i USB porty. Soupravy pro Jihočeský kraj jsou dvouvozové, mají maximální rychlost 160 km/h, výkon 1 360 kW, 140 míst k sezení a délku přibližně 53 metrů.

Všechny vlaky mají být postupně dodány do konce pololetí. Tím se počet těchto jednotek v regionu zvýší na 14. Stávající Pantery jsou nasazovány na relaci Strakonice – České Budějovice – České Velenice. Nové soupravy budou v průběhu roku nasazeny na regionální vlaky České Budějovice – Strakonice, České Budějovice – Písek, České Budějovice – Veselí nad Lužnicí – Jindřichův Hradec, České Budějovice – Veselí nad Lužnicí – Tábor a částečně také České Budějovice – Horní Dvořiště.

Tagy České dráhy Jihočeský kraj RegioPanter Škoda Transportation
108 komentářů