ČD Cargo převzalo třetího Dragona pro svůj polský byznys

Lokomotiva Dragon od Newagu. Foto: Jan ŠindelářLokomotiva Dragon od Newagu. Foto: Jan Šindelář

Společnost CD Cargo Poland převzala už třetí lokomotivu Newag E6ACT přezdívané Dragon pro přepravy těžkých vlaků s uhlím. Firma je

Společnost CD Cargo Poland převzala už třetí lokomotivu Newag E6ACT přezdívané Dragon pro přepravy těžkých vlaků s uhlím. Firma je stoprocentní dcerou ČD Cargo.

„Nasazujeme ji na těžké uhelné vlaky ze Slezska do elektrárny Kozienice,“ řekl Michal Roh z ČD Cargo. Všechny tři šestinápravové stroje má pronajaté od společnosti Industrial Division. „Jde o ideální lokomotivu pro přepravy velmi těžkých vlaků na polské síti, kde bychom jinak nutně nasazovali dvě standardně výkonná hnací vozidla,“ řekl už dříve výkonný ředitel ČD Cargo Tomáš Tóth.

ČD Cargo má v Polsku aktuálně přes dvacet lokomotiv, základem jsou polonizované stroje 163 a 130. Loni firma převezla v Polsku 3,8 milionu tun, s podílem 2,13 % je firma v první desítce největších polských nákladních dopravců. Letos plánuje polské zastoupení pobočka další expanzi až na 4,2 milionu tun.

Newag je s lokomotivami Dragon úspěšný, firma nedávno oznámila dodávku 31 lokomotiv pro PKP Cargo. Lokomotivy mají být schválené i pro provoz v Česku.

Tagy ČD Cargo CD Cargo Poland newag
22 komentářů