ČD Cargo jezdí na vlastní licenci do další země, usiluje o povolení pro Maďarsko

Vlak ČD Cargo, Praha-Hostivař, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákVlak ČD Cargo, Praha-Hostivař, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Společnost ČD Cargo začala jezdit do další země na vlastní licenci. Firma ukončila spolupráci se společností Carborail, která dosud přepravu

Společnost ČD Cargo začala jezdit do další země na vlastní licenci. Firma ukončila spolupráci se společností Carborail, která dosud přepravu na Slovensku zajišťovala a začala využívat své vlastní dceřiné firmy ČD Cargo Slovakia.

První vlak dorazil na Slovensko v sobotu, kdy projel s nákladem návěsů LKW Walter z německého Rostocku do rumunského Curtici. V čele vlaku až do slovensko-maďarské pohraniční přechodové stanice Rajka stála lokomotiva 230.096 ČD Cargo. Na zpáteční cestě vlak v neděli 21. června dopravila přes Slovensko lokomotiva 230.056.

Po Polsku, Německu a Rakousku jde o čtvrtou zemi, kam mohou vlaky ČD Cargo na vlastní licenci. „Naše obchodní strategie se již dlouho rozcházely, proto jsme se vydali vlastní cestou,“ vysvětlil Tóth důvody opuštění Carborailu. Podle něj chce firma získat i licenci pro pátou zemi, konkrétně Maďarsko. Očekává od toho navýšení tržeb i posílení pozice na středoevropském trhu.

Tagy ČD Cargo
27 komentářů