ČD Cargo a Metrans v Děčíně pokřtily lokomotivu ve společném polepu

Lokomotiva Traxx společnosti ČD Cargo v nové barevné kombinaci. Pramen: ČD CargoLokomotiva Traxx společnosti ČD Cargo v nové barevné kombinaci. Pramen: ČD Cargo

ČD Cargo vypravuje každý týden šest párů vlaků mezi Hamburkem a terminály Metransu v České Třebové a Praze-Uhříněvsi.

Jedna z lokomotiv Traxx společnosti ČD Cargo (388.015) nese nově netradiční polep, který kombinuje barvy a loga dvou firem: ČD Cargo a Metrans. Lokomotiva byla dnes pokřtěna na děčínském hlavním nádraží. Nový vzhled má připomínat spolupráci obou společností.

ČD Cargo se skupinou Metrans, která se mimo jiné profiluje jako operátor kombinované dopravy, spolupracuje dlouhá léta na vnitrostátních přepravách a přepravách na první a poslední míli. „Jsme partneři a někdy i konkurenti, ale umíme toho vzájemně využívat,“ řekl jednatel Metrans Rail a člen představenstva Metrans Martin Hořínek.

Před dvěma lety pak ČD Cargo táhlo pro Metrans i první vlak v Německu a dnes se svými lokomotivami veze každý týden šest párů vlaků mezi Hamburkem a terminály Metransu v České Třebové a Praze-Uhříněvsi.  „Vlaky jsou kompletně vedeny strojvedoucími ČD Cargo, konkrétně zaměstnanci německé pobočky,“ doplnil šéf státního dopravce Tomáš Tóth. Metrans týdně vypraví ze severoněmeckých přístavů do Česka 56 vlaků.

Právě on se před sedmi lety podepsal pod strategii zahraniční expanze ČD Carga. Stalo se tak krátce poté, co ČD Cargo v roce 2014 odmítlo požadavek Metransu na vozbu vlaků v Německu. „Dnes jsme dopravcem v sedmi zemích Evropy a jsem hrdý na to, že ČD Cargo může vozit vlaky Metransu v Německu,“ dodal Tóth.

Lokomotiva Traxx společnosti ČD Cargo v nové barevné kombinaci. Pramen: ČD CargoLokomotiva Traxx společnosti ČD Cargo v nové barevné kombinaci. Pramen: ČD CargoLokomotiva Traxx společnosti ČD Cargo v nové barevné kombinaci. Pramen: ČD Cargo
Tagy ČD Cargo Metrans Traxx
39 komentářů