Část trasy metra C se kvůli výměně pražců uzavře, z Budějovické bude kinosál

Souprava metra na trase C. Foto: DPPSouprava metra na trase C. Foto: DPP

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) od soboty na týden uzavře část trasy metra C mezi stanicemi Pražského povstání a

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) od soboty na týden uzavře část trasy metra C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov. Důvodem je další etapa výměny dřevěných pražců za betonové. V neděli 30. června večer pak podnik využije výluky a promění stanici Budějovická v kinosál, kde se bude promítat film s tématikou výstavby metra a následně proběhne odborná debata.

Provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov budou celý týden zajišťovat náhradní autobusy XC. „Na místě budou k dispozici i informátoři. Původně plánovanou výluku jsme zkrátili o jeden den, aby negativně neovlivnila přepravu 70 tisíc návštěvníků koncertu Eda Sheerana,“ uvedl místopředseda představenstva a dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

Práce bude DPP provádět v délce zhruba 300 metrů mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. Dělníci v tomto úseku vymění 500 vysloužilých dřevěných pražců a místo nich osadí nové betonové. Z metra bude vyvezeno zhruba 50 tun materiálu a navezeno a namontováno 125 tun nového. Během jednoho dne lze podle DPP vyměnit 88 pražců.

Podnik mění na „céčku“ pražce na etapy. Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bylo původně 8 600 dřevěných pražců, nyní už je polovina betonových. Naposledy o Velikonocích jich DPP vyměnil 506, během výluky na začátku prázdnin jich vymění zmíněných 500, na říjen pak plánuje výměnu dalších 484 kusů.

Vedle náhradní linky XC doporučuje dopravce během výluky využít i linky 135 a 196, které budou posíleny.

Tagy dpp metro C
20 komentářů