Český Krumlov začne připravovat severní obchvat, chce ho do krajské dokumentace

Český Krumlov. Autor: Xth-Floor – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106290676Český Krumlov. Autor: Xth-Floor – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106290676

Stavba bude hotová později než za tři roky a dříve než za 15 let, sdělil místostarosta.

Český Krumlov zahájil přípravu stavby severního obchvatu města. Začal jednat o tom, aby ho Jihočeský kraj opět přidal do zásad svého územního rozvoje. Obchvat by měl ulevit dopravně přetížené silnici I/39, řekl ČTK místostarosta Zbyněk Toman (ODS). Zastupitelé ve čtvrtek odsouhlasili, aby se radní stavbou zabývali. Reagovali tak zároveň na podnět občanů, kteří stavbu v petici žádají. Podle nich je dopravní zatížení Chvalšinské silnice neúnosné a hluk tam překračuje hygienické normy.

„V návrhu nového územního plánu (bývalé koalice) jsme převzali takzvanou severní tangentu, což není celý obchvat, ale pouze spojka z Přísečné do Vyšného. Přehodnotili jsme situaci, že bez plnohodnotného severního obchvatu se asi neobejdeme. Zahájili jsme kroky k tomu, aby se obchvat znovu dostal do krajského územního plánování,“ řekl Toman. Stavba bude hotová později než za tři roky a dříve než za 15 let, dodal. Jako první musí město vyřešit umístění koridoru pro severní obchvat v územním plánu, jak vyplývá z podkladů zastupitelů.

Občané v petici žádají, aby město začalo řešit stavbu severního obchvatu, který se dříve plánoval od Domoradic podél železniční trati. Podle petentů město v roce 2010 neuváženě požádalo, aby ho kraj vypustil ze zásad svého územního rozvoje.

„Intenzita dopravy se na silnici I/39 v úseku Porákův most – Dobrkovice od roku 2010 téměř ztrojnásobila ze 6 000 na 16 000 aut denně, z toho je 1 300 nákladních. Průjezd tímto úsekem je utrpením pro řidiče a zejména pro všechny obyvatele žijící v přilehlých domech. Situace na Chvalšinské silnici je ve špičce v podstatě dopravní zácpou. Dopravní zatížení je už teď neúnosné,“ uvádí se v petici.

Poblíž zmíněné silnice žije asi 600 lidí. Hluk z aut tam překračuje podle měření z roku 2021 hygienickou normu pro silniční dopravu. Ve dne to bylo přes 68 decibelů, stojí v petici, kterou podepsalo 94 lidí.

Variant, kudy by mohl obchvat vést, je podle Tomana víc. Jak řekl, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) již také projektuje úpravu tahu I/39. „Přestaví kruhové křižovatky znovu na světelné a vybuduje odbočovací pruhy,“ řekl místostarosta. Občané města by pak ještě letos mohli jezdit cestou, která je ve Vyšném nad kasárnami a patří lesům. Podle Tomana by to rovněž ulehčilo provozu na I/39.

Někteří opoziční zastupitelé upozornili, že stavba v sobě nese rizika. Martin Střelec (Zelení) řekl, že to bude zásah do CHKO. „Je tam národní přírodní rezervace Vyšenské kopce, jedna ze dvou nejcennějších lokalit v jižních Čechách vůbec,“ řekl Střelec.

Český Krumlov, v němž žije asi 13 000 lidí, má letos rozpočet s příjmy 463,9 milionu a výdaji 541,2 milionu korun. Schodek 77,3 milionu pokryje město z peněz zbylých z minulých let. Na investice vyčlenilo 105 milionů.

Tagy Český Krumlov obchvat I/39 Jihočeský kraj
17 komentářů