Bundy po brněnských tramvajácích dostanou bezdomovci a chudé rodiny

Šéf DPMB Miloš Havránek a služební bunda určená charitě. Pramen: DPMBŠéf DPMB Miloš Havránek a služební bunda určená charitě. Pramen: DPMB

Před balením a převozem bylo nutné z bund odpárat logo dopravce, aby nemohlo dojít ke zneužití

Velké převlékání zaměstnanců Dopravního podniku města Brna (DPMB) do nových uniforem dostalo i sociální rozměr. Dopravce věnoval na charitu bundy, které už zaměstnanci v rámci výměny vrátili. Celkem 168 bund převzal Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje, který oděvy pošle lidem bez domova a rodinám v tíživé situaci v Brně, Hodoníně a Znojmě.

„Děkuji dopravnímu podniku za skvělý nápad darovat bundy, které už jeho zaměstnanci nevyužijí. Nejen, že se dostanou k potřebným, ale společně také zvýšíme povědomí o Sociálním nadačním fondu, na nějž se mohou s důvěrou obracet občané, kteří pomoc potřebují nebo ji naopak mohou poskytnout,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková, která je předsedkyní správní rady fondu.

DPMB započal velkou výměnu stejnokrojů na konci loňského roku, během letošního roku se postupně dotkne téměř dvou tisíc zaměstnanců. Uniformy nosí především řidiči, ale také dispečeři nebo prodavači jízdenek. Výměnou za nové služební oblečení zaměstnanci vraceli bundy, které ještě nejsou zcela obnošené. Nové uniformy mají 18 oděvních součástí, staré podle DPMB už vzhledově ani materiálově nevyhovovaly. Barvy však zůstávají stejné, dominují různé odstíny modré, kterou doplňují bílá nebo červená.

Sbírku bund rozdělily pracovnice brněnského dopravního podniku do 21 pytlů podle jednotlivých typů. Ještě předtím ale strávily několik hodin s nůžkami v rukách. „Před balením a převozem bund bylo nutné z nich odpárat naše logo, aby nemohlo dojít k jejich zneužití,“ doplnil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Nové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBUniformy zaměstnanců Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBIlustrační foto. Pramen: DPMB
Tagy bundy charita Dopravní podnik města Brna stejnokroje
14 komentářů