Budimex v Česku rozšiřuje tým. Láká na nadstandardní podmínky

Anna Karyś-Sosińska, ředitelka divize řízení lidských zdrojů společnosti BudimexAnna Karyś-Sosińska, ředitelka divize řízení lidských zdrojů společnosti Budimex

Nábor souvisí s přípravou na první zakázky v Česku.

Polská stavební společnost Budimex se připravuje na realizace prvních významných zakázek v České republice. Z tohoto důvodu intenzivně
posiluje svůj tým. To, koho firma aktuálně hledá a jaké podmínky může nabídnout prozradila v rozhovoru Anna Karyś-Sosińska, ředitelka divize
řízení lidských zdrojů společnosti Budimex.

V Polsku jste obdrželi ocenění HR Leader, co tento titul obnáší?

Dokládá to, že Budimex je férový zaměstnavatel, který nabízí transparentní a stabilní pracovní podmínky. Jako důkaz lze považovat i fakt, že odliv našich pracovníků ke konkurenci je minimální. Svou roli při zisku ocenění hrál i odpovědný přístup firmy k sociálním a environmentálním otázkám. Základem, na kterém stavíme naši značku zaměstnavatele, jsou transparentní a stabilní pracovní podmínky. Chceme, aby s námi naši zaměstnanci zůstali dlouhá léta a cítili, že jsou součástí společnosti se zavedenou pozicí na trhu a vizí. Bezpečnost je jedním dílkem skládačky, druhým je rozvoj.
Odvětví vyžaduje, abychom se neustále zlepšovali – proto nabízíme zaměstnancům široký a rozmanitý program školení. Aktivně působíme na zahraničních trzích – proto důraz na jazykové kurzy, které otevírají cestu k účasti na mezinárodních projektech.

Kolik lidí Budimex aktuálně v České republice hledá a na jaké pozice?

V České republice se připravujeme na realizaci prvních velkých zakázek. Hledáme proto konkrétně pozice, jako jsou úsekový a hlavní stavbyvedoucí, rozpočtář stavby, stavební inženýr a stavební mistr. Máme však zájem o odborníky ze všech stavebních specializací, tedy silniční, železniční, mostní, sanitární, vodohospodářské, hydrotechnické, tunelové stavby a elektrotechniky. Rozvíjíme také místní personální, právní a finanční tým.

Na co se snažíte nové zaměstnance nalákat?

Samozřejmostí jsou atraktivní podmínky z hlediska mzdy, bonusů a benefitů. Dálenabízíme firemní automobil, příspěvek na bydlení nebo 27 dnů volna. Standardem je karta Multisport, stravenky či hrazení jazykových kurzů a školení. Atraktivita působení v Budimexu rovněž spočívá v možnosti pracovat ve zkušených mezinárodních týmech na předních zakázkách v oblasti rozvoje infrastruktury v silniční a železniční dopravě, zelené energetice či hydrotechnice. Co je také důležité a zaznělo již dříve, nabízíme kvalitní, stabilní a rovněž přátelské pracovní prostředí.

Jak se vám daří oslovovat mladé kvalifikované stavaře?

V Polsku spolupracujeme s desítkami vysokých i středních škol. Ročně nabíráme na tři stovky stážistů z toho přibližně 30 procent pak u nás zůstává v rámci dalšího pracovního vztahu. Podobné aktivity bychom v budoucnu rádi nastartovali i v České republice.

V čem jsou z vaší perspektivy zástupci těchto generací specifičtí oproti starším?

Pro generace Y či Z je velmi důležitá vyváženost pracovního a soukromého života. Neradi rovněž za prací cestují dále od místa bydliště. To bývá ve stavebnictví mnohdy složitější, ale snažíme se všem vyjít maximálně vstříc.

Jak důležité jsou pro ně již zmiňované otázky spojené s životním prostředím?

Naprosto zásadní. Mladí zaměstnanci jsou velmi senzitivní vůči tématům spojeným s životním prostředím i sociální odpovědností. Tyto otázky mají pevné místo v DNA společnosti Budimex. V rámci naší ESG strategie podporujeme jak rozvoj zeleného stavebnictví, elektromobility a obnovitelných zdrojů, tak i nejrůznější dobročinné programy a iniciativy.

Jaké pozice zastávají v rámci firemní struktury ženy?

V Budimexu se výrazně zaměřujeme na podporu žen. V loňském roce tvořily hned 49 procent našich stážistů. Celkově představují 29 procent všech našich zaměstnanců. Máme speciální programy, které umožňují ženám rozvíjet jejich manažerskou dráhu. V této oblasti je však třeba vykonat ještě mnoho práce. Chceme však být u toho.

 

Tagy Budimex
14 komentářů