Brno rozšíří Charvatskou, vzniknou dva plnohodnotné jízdní pruhy

Charvatská ulice v Brně. Foto: Google Street ViewCharvatská ulice v Brně. Foto: Google Street View

Díky úpravě by se měly na ulici bez problémů míjet trolejbusy.

Brno se chystá během dvou až tří let začít s opravou jižní části Charvatské ulice v části Královo Pole. Součástí bude i rozšíření vozovky na dva jízdní pruhy. Ulice bude mít bezbariérový přístup, rozšířen bude počet parkovacích míst. Díky proměně by se zde už měly bez problémů míjet i trolejbusy.

Radní odsouhlasili zpracování investičního záměru na rekonstrukci zbytku Charvatské, severní část je již hotová. „V plánu je rekonstrukce živičného povrchu komunikace, který je v tomto úseku plný výmolů a je ve špatném stavu. Po úpravě zde budou dva jízdní pruhy s minimální šíří 3,5 metru, navrženo bude i maximální množství parkovacích stání. Součástí bude i rekonstrukce kanalizace pod komunikací. Na chodnících se vymění nevhodná dlažba. Na všechny zpevněné plochy bude vybudován bezbariérový přístup,“ popsala primátorka města Markéta Vaňková.

Odhadovaná cena je 18,4 milionu korun. Počítá se také s případnou přeložkou sítí, sloupů veřejného osvětlení a sloupů trolejového vedení. „Při návrhu technického řešení budou respektovány stávající stromy,“ uvedlo město v tiskové zprávě. Začít stavět se má za dva až tři roky. Ulicí projíždí trolejbusová linka 32 a autobusová linka 67.

Tagy brno Královo Pole
45 komentářů