Brno od října rozšíří parkovací zóny do Žabovřesek. Reguluje stání přes noc

Rezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.czRezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.cz

Zpoplatněné bude jen stání přes noc ve všední dny. Opatření míří proti těm, co v oblasti nemají trvalé bydliště.

Brno od 11. října rozšíří opět svůj systém  zón placeného stání do dalších oblastí. Nově se do něj zařadí části Žabovřesek, konkrétně kolem ulici Haasova a Záhřebská. Podobně jako v dalších nově zavedených oblastech bude změna regulovat hlavně stání přes noc v pracovní dny. Jde o reakci především na nedostatek parkovacích míst pro rezidenty kvůli parkujícím studentům.

Brněnští radní včera schválili nařízení, které představuje poslední administrativní krok k zařazení oblastí do rezidentního parkování. Nařízení navíc do oblasti placeného stání zařazuje i parkoviště v ulicích Absolonova, Svratecká a Halasovo náměstí.

Schválená změna nařízení je posledním administrativním krokem k tomu, abychom mohli do systému rezidentního parkování zařadit dvě oblasti v Žabovřeskách tak, jak jsme už dříve schválili v harmonogramu rozšiřování oblastí placeného stání pro rok 2021. Letos se jedná už o čtvrté rozšíření, celkem jich bude pět,“ přiblížila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Půjde o zóny typu C, ve kterých je možné od 6 do 17 hodin stát bezplatně pro všechny. „Lidé bez rezidentního či abonentního oprávnění zde pak musí při parkování v pracovní dny mezi 17. a 6. hodinou zaplatit 20 Kč/hod., přičemž jedna hodina denně je zdarma,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.  V zóně C nelze uhradit parkovné u automatu, je nutné využít parkovací aplikaci, SMS platbu nebo použít on-line parkovací automat.

V letošním roce se budou oblasti rozšiřovat ještě jednou – 8. listopadu. V tomto termínu se systém rozšíří o oblast 3-06 (Berkova), která leží v Králově Poli.

Tagy brno Parkování v Brně Žabovřesky zóny placeného stání v Brně
13 komentářů