Brno nakoupí dalších 15 autobusů Iveco. Budou mít klimatizaci i USB

Dvanáctimetrový autobus Iveco Urbanway v barvách brněnského dopravního podniku. Foto: DPMBDvanáctimetrový autobus Iveco Urbanway v barvách brněnského dopravního podniku. Foto: DPMB

Dopravní podnik města Brna (DPMP) nakoupí 15 nových dvounápravových autobusů Iveco Urbanway za 89,9 milionů korun. Vítězem soutěže, kterou DPMB

Dopravní podnik města Brna (DPMP) nakoupí 15 nových dvounápravových autobusů Iveco Urbanway za 89,9 milionů korun. Vítězem soutěže, kterou DPMB musel jednou zrušit, se stala společnost Zliner, dealer Iveca v Česku.

Vyplývá to ze zveřejněného kontraktu v registru smluv.. Všech patnáct autobusů má DPMB převzít do půlky května příštího roku.

Nové autobusy budou přiděleny do garáže Medlánky, která obsluhuje severo-západní část města Brna. Až na výjimky by se měly autobusy primárně objevit na linkách 41, 52, 54, 71, a E56,“ řekl provozní ředitel DPMB Jan Seitl. Podle něj jde o obnovu vozového parku, nahradí staré vysokopodlažní autobusy Karosa řady 900, které DPMB zcela vyřadí.

Podle Seitla se postupně mění standard nových autobusů v reakci na nové trendy. „Mimo celovozové klimatizace, která je již zařazena do standardu městské dopravy v Brně, budou v těchto vozech také například USB zásuvky,“ dodal Seitl.

DPMB patnáctku nových autobusů vysoutěžil na druhý pokus. První soutěž zrušil antimonopolní úřad na základě stížnosti SOR Libchavy. DPMB soutěž vypsal znovu s upravenými podmínkami. 

DPMB už stejné dvanáctimetrové autobusy má ve flotile od loňska, jediným rozdíl je pohon. Loni je pořizoval na plyn, letos na naftu. Loni firma uzavřela i smlouvu na dodávku osmnáctimetrových autobusů Iveco Urbanway

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB Iveco Iveco Urbanway Zliner
5 komentářů