Brno jedná o koupi tramvají T6A5 z Prahy. Mohou být na náhradní díly i provoz

Tramvaj T6A5 v Praze na Palackého mostě. Foto: Michal ChrástTramvaj T6A5 v Praze na Palackého mostě. Foto: Michal Chrást

V ulicích Brna by se mohly objevit v příštích měsících tramvaje, které přes dvacet let jezdí po kolejích v Praze.

V ulicích Brna by se mohly objevit v příštích měsících tramvaje, které přes dvacet let jezdí po kolejích v Praze. Dopravní podnik města Brna (DPMB) jedná o nákupu tramvají T6A5 z majetku Dopravního podniku hl. města Prahy (DPP).

Jednání potvrdila mluvčí DPMB Hana Tomaštíková. Podle ní zatím k definitivní dohodě a podpisu smlouvy ještě nedošlo. „Zvažujeme variantu nákupu několika tramvají na náhradní díly i koupi několika tramvají, které bychom opravili a nasadili do běžného provozu,“ řekla Tomaštíková.

DPP nabízí dvacet těchto tramvají, které byly vyrobeny v polovině devadesátých let. Po masívním nákupu nových tramvají jsou pro DPP nyní nepotřebné. DPMB neuvedl, jaké tramvaje by měly být nahrazeny v případě nákupu právě pražskými vozidly.

Pro DPMB nicméně nejde o neznámé tramvaje, vlastní jich celkem 20.

Čtyřnápravové tramvaje se vyráběly v letech 1991-1998 v ČKD Tatra. Celkem se jich vyrobilo 296, dodnes jezdí v Praze, Brně, Ostravě, Košicích a Bratislavě, část se pak prodala do  Kyjeva, Charkova a Sofie.

 

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy Dopravní podnik města Brna DPMB dpp T6A5
19 komentářů