dkv-spojujeme

Brno chystá velké nákupy autobusů i trolejbusů za více než miliardu

První parcinální trolejbusy zařadil DPMB do flotily letos, jde o vozy Škoda 26 Tr. Foto: DPMBPrvní parcinální trolejbusy zařadil DPMB do flotily letos, jde o vozy Škoda 26 Tr. Foto: DPMB

Dopravní podnik města Brna (DPMB) vypsal jednu z největších zakázek na českém autobusovém trhu. V soutěži s odhadovanou cenou přes

Dopravní podnik města Brna (DPMB) vypsal jednu z největších zakázek na českém autobusovém trhu. V soutěži s odhadovanou cenou přes půl miliardy korun shání 84 autobusů. Nově dopravce také začal hledat i dodavatele parciálních trolejbusů.

Soutěž na nákup nových autobusů vyšla je zveřejněna na profilu zadavatele.  V soutěži s odhadovanou cenou 560 milionů korun poptává až 33 nízkopodlažních kloubových autobusů a 51 dvounápravových dvanáctimetrových autobusů, rovněž nízkopodlažních.

DPMB požaduje v soutěži vozy s co největším podílem nízké podlahy, autobusy mají být plně klimatizované. Součástí má být wi-fi připojení pro cestující a USB zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky.

Nejde přitom o jedinou velkou zakázku na nová vozidla, kterou DPMB vypsal.  Už minulý týden DPMB na svém profilu zadavatele oznámil plán koupit až 40 parciálních trolejbusů. Zatím vypsal takzvanou předběžnou tržní konzultaci, do 20. srpna mají výrobci možnost sdělit DPMB, zda jsou pro ně požadavky soutěže splnitelné. V Brně zatím jezdí jen deset parciálních trolejbusů Škoda 26Tr.

Podle zveřejněných podmínek má jít o nízkopodlažní trolejbusy o délce 11 – 12,5 metrů, mají být plně klimatizované. DPMB v podmínkách uvádí nezvykle vysoký poměr jízdy pod trolejemi a na baterie – 1:1. Na jedno nabití by měl trolejbus zvládnout jízdu 10 kilometrů.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB
20 komentářů