dpp

Brno částečně otevře podchod pod nádražím, po požáru je téměř dva týdny zavřený

Podchod pod brněnským hlavním nádražím. Foto: Brněnské komunikacePodchod pod brněnským hlavním nádražím. Foto: Brněnské komunikace

Město chystá kompletní proměnu podchodu.

Lidé budou moci zítra od 8 hodin ráno znovu částečně využívat podchod pod brněnským hlavním nádražím. Ten je nepřístupný od 11. května požáru tří stánků v části pod obchodním domem Letmo.

O znovuotevření informovalo město v tiskové zprávě. Plně průchozí bude podchod od Tesca po Benešovu, prozatím bez možnosti pokračovat do Letma.

„Aby bylo možné podchod znovu zpřístupnit pro pěší, stanovili hasiči několik podmínek. Na základě toho byl proveden monitoring zplodin hoření, aby bylo jisté, že pohyb v daném prostoru nebude pro lidi znamenat žádné nebezpečí,“ řekla mluvčí Brna Radka Loukotová. Bylo také nutné všechny plochy vyčistit od následků ohně. Místo požáru je ohraničeno, bez možnosti přístupu veřejnosti.

Důvodem požáru byla závada na elektrospotřebiči. Hořelo dvě hodiny po půlnoci, zplodin se nadýchali čtyři lidé včetně jednoho hasiče. Kdo byl v blízkosti požáru, stihl včas utéct.

Město plánuje kompletní rekonstrukci podchodu. Projekt je rozdělený na dvě etapy, ta první začne nejdříve v příštím roce. Letos by měla být hotová projektová dokumentace. Druhá etapa je vázaná na připravovanou rekonstrukci přednádražního prostoru a Benešovy, která by měla začít v řádu několika let.

Tagy brno Brno hlavní nádraží podchod od brněnským nádražím
44 komentářů