Brno brzdí s modrými pruhy na silnicích. Placená stání rozšíří jen do dvou oblastí

Parkování v Brně. Foto: Brno.czParkování v Brně. Foto: Brno.cz

Brno zpomalí rozšiřování rezidentního parkování do dalších částí města. Od června dojde k zavedení takzvaných modrých zón jen do dvou

Brno zpomalí rozšiřování rezidentního parkování do dalších částí města. Od června dojde k zavedení takzvaných modrých zón jen do dvou oblastí namísto původně plánovaných čtyř.

Město změny v plánu oznámilo v tiskové zprávě. Do systému rezidentního parkování se tak zapojí pouze dvě oblasti: 1-09 a 1-10 (Křídlovická a Bezručova).

Důvodem opoždění je mimořádný stav, který panuje v celé České republice. Kvůli vyhlášení stavu nouze v není možné s ohledem na proces stanovování, realizace a vydávání parkovacích oprávnění splnit schválený harmonogram rozšiřování modrých zón,“ uvedlo město v tiskové zprávě. Malování značení by zde mělo začít v průběhu května.

Původně mělo v červnu dojít k zavedení zón i v ulicích Rybářská a Dřevařská. Brno očekává, že je do systému zahrne do konce roku, záležet ale bude na aktuální situaci v zemi.

V modrých zónách se v současné době parkuje zdarma, a to na základě usnesení vlády. Opatření je stanoveno po dobu trvání nouzového stavu. Na městských placených parkovištích řidiči zaparkují také zdarma.

Tagy brno Zóny placeného stání zóny placeného stání v Brně
10 komentářů