Brněnští radní schválili novou cyklotrasu, propojí Bosonohy a Kamenný vrch s centrem

Brno, cyklostezka podél Svratky, ilustrační foto. Pramen: Město BrnoBrno, cyklostezka podél Svratky, ilustrační foto. Pramen: Město Brno

Délka cyklotrasy bude přibližně 2,3 kilometru. Náklady na celý investiční záměr město odhaduje na 43 milionů korun.

Brněnští radní dnes schválili investiční záměr vybudování nové cyklotrasy, která propojí Bosonohy a Kamenný vrch s centrem města. Odstartovali tak přípravu, termín stavby zatím není stanoven.

„Bosonohy jsou s Brnem dopravně spojené pouze ulicí Pražskou a Jihlavskou. Tato trasa slouží v současnosti také jako náhradní v případě nehod a uzavírek na dálnici D1. Intenzita automobilové dopravy zde dosahuje bezmála 22 tisíc vozidel denně. Cyklistů tudy za den projede 200. Je tedy nutné vybudovat oddělenou a bezpečnou cyklistickou trasu,“ uvedl náměstek pro dopravu Petr Kratochvíl.

Navržená trasa podle vedení města v maximální míře využije současnou infrastrukturu pro nemotorovou dopravu, případně vede zklidněnými úseky komunikace. „Pouze v závěru je navržena stezka pro cyklisty vedená podél komunikace na vlastním tělese. Celý investiční záměr respektuje nynější zástavbu i výhledové záměry v této lokalitě,“ doplnila primátorka města Markéta Vaňková.

Délka řešeného úseku je přibližně 2,3 kilometru. Před zahájením stavby bude nutné vykoupit potřebné pozemky ve vlastnictví fyzických a právnických osob. Náklady na celý investiční záměr město odhaduje na 43 milionů korun.

Tagy cyklodoprava v Brně
11 komentářů