Bratislava vypsala velkou trolejbusovou zakázku, shání až 50 vozidel v přepočtu za miliardu korun

Trolejbus v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus v Bratislavě. Foto: DPB

Bratislava v tendru poptává i velkokapacitní tříčlánkové trolejbusy pro nejméně 160 cestujících.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) dnes vypsal svoji největší trolejbusovou zakázku v historii. Shání celkem 50 trolejbusů tří různých typů v odhadované hodnotě 45,4 milionu eur (zhruba 1,16 miliardy korun).

Vypsání zakázky oznámil DPB v tiskové zprávě. Ve všech případech půjde o parciální trolejbusy, které umožní i jízdu částečně mimo troleje. Nákup má zaplatit z většiny díky evropské dotaci.

DPB shání tři typy trolejbusů o délce 12 metrů (11 vozidel), 18 metrů (23 vozidel) a také velkokapacitní tříčlánkové vozy o délce 24 metrů. Nejdelších trolejbusů má být celkem 16, DPB už loni tento typ s kapacitou nejméně 160 cestujících úspěšně testoval na lince 201, která patří mezi nejvytíženější ve městě a vede z hlavního nádraží na sídliště Vrakuňa.

Osmnáctimetrové trolejbusy mají mít kapacitu nejméně 115 cestujících, mají jezdit na lince na letiště a na lince 210, kde dosud jezdí trolejbusy s dieselovým pomocným motorem. Nejkratší trolejbusy mají jezdit na nové lince mezi Kolibou, Hradem a hlavním nádraží, vznikne spojením linek 41 a 203. Minimální kapacita těchto trolejbusů je 72 cestujících.

Tagy Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB
30 komentářů