Bratislava šetří na MHD. Ruší linky, všechny zastávky budou nově na znamení

Další várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBDalší várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPB

Opatření se týká všech autobusových a trolejbusových zastávek.

Dopravní podnik Bratislava (DPB) zavádí u autobusových a trolejbusových linek netradiční změnu organizace dopravy. Všechny zastávky jsou nově na znamení. Důvodem je snaha o úsporu nákladů. Nové opatření začne platit 13. února.

DPB si od změny slibuje úsporu zhruba půl milionu eur, neuvádí, za jak dlouhé období. Očekává, že autobusy a trolejbusy nebudou muset tak často brzdit a znovu se rozjíždět. Opatření má přinést i zkrácení jízdních dob, v seznamu uvedených výhod tohoto kroku je také zlepšení tepelného komfortu a nižší emise. Změna se dotkne zhruba třetiny zastávek, zbytek už na znamení je. Podobné řešení zavedla přes časem Nitra. DPB zároveň zavede přechodné období dva měsíce, během kterých budou cestující o této změně intenzivně informováni.

Dopravce současně oznámil, že kvůli nepříznivé finanční situaci hlavního slovenského města omezí provoz některých linek, tři úplně zruší. Přehled je na stránkách DPB.

Tagy Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB zastávky na znamení
26 komentářů