Bolt v Praze startuje i se sdílenými auty, začne se 400 vozy

Toyota Yaris v barvách Bolt Drive. Foto: BoltToyota Yaris v barvách Bolt Drive. Foto: Bolt

Firma začíná se 400 auty značek Toyota a Audi.

Společnost Bolt začne nabízet v Praze od pondělí 3. června sdílená auta. Pod značkou Bolt Drive nabídne celkem 400 aut Toyota a Audi. Služba bude součástí aplikace Bolt, přes kterou se objednávají taxíky nebo půjčují koloběžky.

U modelů Audi A1, A3 a Q2, a Toyota Yaris, Corolla a CH-R bude na výběr mezi spalovacím motorem a hybridním pohonem. Cena vypůjčení auta se vypočítá z délky trvání jízdy a ujeté vzdálenosti, a již zahrnuje pohonné hmoty, pojištění a dálniční známku. Nejlevnější tarif začíná na jedné koruně za minutu jízdy a k tomu třech korunách za kilometr.

V Praze již carsharing nabízí více firem, největší jsou Car4way a Anytime. Bolt vychází z průzkumu, podle kterého téměř polovina pražských motoristů auto používá pouze jeden či dva dny v týdnu. „Lidé jsou totiž zvyklí, že když potřebují auto, byť jen pár dní v roce, musí je vlastnit. Služby soustředěné v aplikaci Bolt jim přitom dávají plnohodnotnou, ale zároveň mnohem méně nákladnou alternativu,“ řekl Václav Soukup, ředitel služby Bolt Drive na českém trhu.

Služba Bolt Drive je již dostupná také ve všech třech pobaltských zemích, Německu a v Polsku, a aktuálně čítá celkem 8 700 sdílených vozů.

Tagy Bolt carsharing praha
55 komentářů