Bohunická ulice v Brně se po rekonstrukci otevře v polovině listopadu

V oblasti docházelo k častým haváriím, které komplikovaly dopravu.

Rada města Brna v úterý schválila předčasné užívání Bohunické ulice na jižním okraji města. Práce na rozsáhlé rekonstrukci kanalizace a vodovodu se blíží ke konci, předpokládaný termín uvedení do předčasného užívání je 18. listopad.

„Část stavby by se mohla pro chodce i dopravu zprovoznit ještě před získáním kolaudačního souhlasu. Věřím, že nejen lidé, kteří v oblasti bydlí, ale i cestující městskou hromadnou dopravou a projíždějící řidiči budou rádi, že více než rok trvající omezení skončí,“ uvedl radní pro oblast investic David Grund.

Bohunická ulice v Brně a opravovaný úsek. Pramen: Kopemezabrno.cz

Stavbaři zrekonstruovali vodovodní řad z roku 1928 a kanalizační stoku, jejíž vznik se datuje do roku 1934. V oblasti docházelo k častým haváriím, které komplikovaly dopravu. „Opravy byly proto skutečně nezbytné. Práce vyšly na bezmála 81 milionů korun bez DPH,“ doplnil Grund.

Bohunická byla nejprve neprůjezdná částečně, později se individuální i hromadné dopravě zavřela zcela. Zároveň s vodovodem a kanalizací vyměnili dělníci také kabely veřejného osvětlení a přeložili devět sloupů. Aktuálně se pracuje na povrchových vrstvách vozovky a chodnících.

Tagy Bohunická brno
14 komentářů