Boeingu mizí další objednávky na 737 MAX. GECAS zrušil nákup 69 letounů

Boeing 737 MAX v barvách GECAS. Foto: BoeingBoeing 737 MAX v barvách GECAS. Foto: Boeing

Po 150 zrušených objednávkách za březen přichází Boeing o zakázky na další letadla 737 MAX. Na škrtech v objednávce se

Po 150 zrušených objednávkách za březen přichází Boeing o zakázky na další letadla 737 MAX. Na škrtech v objednávce se s výrobcem dohodla největší leasingová společnost v oboru letectví: GECAS (GE Capital Aviation Services).

Firma dnes oznámila, že zruší nákup celkem 69 letadel tohoto typu. Zachová objednávku na 82 strojů, 29 737 MAX je už ve flotile leasingové společnosti a pronajato různým dopravcům.

Leasingová firma škrty vysvětluje reakcí na současnou situaci na trzích po obrovském propadu poptávky po létání. Šéf GECAS Gren Conlon uvedl, že firma letadlům 737 MAX a Boeingu nadále plně důvěřuje a těší se na další spolupráci. Detaily dohody společnosti nezveřejnily.

Boeing podle tento týden zveřejněné zprávy o objednávkách a dodávkách nových letadel přišel za březen o 150 objednávek na 737 MAX. Agentura Bloomberg uvedla, že mezi odřeknutými zakázkami je i pět strojů objednaných Smartwings Slovakia. Mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková uvedla, že kvůli smlouvě s Boeingem nemůže tyto informace jakkoliv komentovat.

Tagy 737 max boeing Gecas Top
16 komentářů